IDgis ontzorgt EZK bij succesvolle publicatie in het DSO

IDgis heeft in opdracht van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat (EZK) succesvol het besluit Programma Energiehoofdstructuur geladen in de landelijke voorziening (DSO). Na de 171 Natura 2000 besluiten die IDgis vorig jaar voor BZK heeft verzorgd, is dit wederom een mijlpaal. De krachtige Word-oplossing van IDgis (OD-tekst) is gebruikt om de tekst in te lezen en te structureren conform de STOP/TPOD standaarden.

Annotatiewensen

IDgis heeft op verzoek van EZK het mogelijk gemaakt om annotaties te groeperen, waardoor annotatienamen vaker terug kunnen komen. Zo kan bijvoorbeeld de annotatie “bestaande buisleidingen” gebruikt worden in de groepen “Buisleiding”, “Belemmeringsgebied buisleidingen” en “Reserveringsgebied”.

Snelle iteratieslagen

IDgis heeft binnen Word het Omgevingswetmenu ontwikkeld, waarmee welke tekst dan ook eenvoudig gestructureerd en gevalideerd kan worden tegen de standaarden.  En ook bij deze publicatie heeft onze omgevingsdocumentenviewer PlanoView een  belangrijke rol gespeeld. Door gebruik te maken van PlanoView als preview-omgeving konden snelle iteratieslagen worden gemaakt. De uitgebreide controle vooraf via PlanoView zorgde ervoor dat het uploaden naar de landelijke voorziening probleemloos is verlopen.

Wilt u ook ontzorgd worden bij het structureren en publiceren van Omgevingsdocumenten dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij praten u graag bij over de mogelijkheden.

Het besluit Programma Energiehoofdstructuur geladen in PlanoView

Meer informatie

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Kevin van de Bosch.

kevin120x120