Onze werkwijze

Ons streven is een zo efficiënt mogelijk ontwikkelproces, met zo groot mogelijke waarde voor u als klant. Agile  en Lean  zijn de methodes waar wij onze werkwijze op baseren.

Werken aan meerwaarde: we richten ons op dat wat u werkelijk wilt. We werken aan features die meerwaarde hebben voor u als klant of gebruiker. Dit betekent geen onnodige toeters en bellen.

✔ Innovatief ontwikkelen is ook ontdekken: als standaard oplossingen niet voorhanden zijn, zoeken wij naar nieuwe mogelijkheden. U als klant profiteert van deze innovatieve kracht.

✔ Regelmatige terugkoppeling: ook al zijn opdrachten vooraf goed gespecificeerd, in de praktijk kan het zijn dat u behoefte heeft om tijdens het ontwikkelproces doelen bij te stellen. Onze aanpak speelt daarop in door gebruik te maken van mock-ups, door de mogelijkheid tot verandering ” in te bouwen” in de software en door regelmatige en intensieve terugkoppeling met u als klant en met eindgebruikers. 

✔ Zelfsturend: ons team bestaat uit specialisten die een hoge mate van verantwoordelijk hebben voor het resultaat. Dit betekent dat u direct “zaken” kunt doen, waardoor het ontwikkelproces soepel verloopt en tijdens het ontwikkelproces direct kan worden bijgestuurd. Intern hebben wij dagelijkse korte meetings om te zorgen voor optimale kennisuitwisseling.

✔ “Dat is precies wat we bedoelden!”: dat is wat wij u graag horen zeggen. Dit betekent dat we gemaakt hebben wat u wilde, maar dit betekent voor ons ook dat er,

  • een coherente software architectuur is,
  • uitvoerig is getest (automatisch, maar zeker ook door eindgebruikers),
  • dat componenten hergebruikt kunnen worden,
  • dat het product gemakkelijk te onderhouden, aan te passen en uitbreidbaar is en dat u kunt rekenen op
  • snelle en deskundige ondersteuning (“helpdesk”).

Open Source: ook de open source gedachte past hier naadloos in. Doordat onze software over het algemeen open source is, bent u niet afhankelijk van ons, kunnen anderen eenvoudig aansluiten en verder ontwikkelen.

"Het is snel en prettig werken met de mensen van IDgis die op innovatief en interactief werken zijn ingesteld."