Plannen viewer- en datapublicatie software tafelgesprek bij IDgis op geslaagde Waterinfodag 2016

IDgis kijkt terug op geslaagde Waterinfodag 2016

Waterinfodag foto1 Waterinfodag foto1 Waterinfodag Logo

“In de gesprekken met diverse vertegenwoordigers van waterschappen, maar ook van waterleidingbedrijven, kwam duidelijk naar voren dat er behoefte is aan laagdrempelige oplossingen om data te publiceren. Met onze SaaS oplossing GeoPublisher spelen we in op deze behoefte. Maar ook onze ruimtelijke plannenviewer PlanoView is interessant voor deze markt, bijvoorbeeld voor het presenteren van waterbeleidsplannen” aldus Herman Assink.

Data publiceren in een oogwenk

“We hebben al jarenlang ervaring met het ontsluiten van geo-data. Ook al kan de techniek erachter complex zijn, voor de gebruiker moet het zo gemakkelijk mogelijk zijn. De klant heeft met GeoPublisher toegang tot een degelijke professionele infrastructuur om data te publiceren, waarbij het werk achter de schermen uit handen wordt genomen door de applicatie. GeoPublisher is in veel opzichten al een uiterst gebruiksvriendelijke tool, maar we gaan hierin de komende tijd nog verdere stappen zetten.”, vertelt Herman Assink. “We maken het plaatje voor de klant compleet.Het is dan een kwestie van slechts enkelen minuten om data via de GeoPublisher services te publiceren. GeoPublisher zorgt er uiteraard voor dat de eenmaal gepubliceerde data automatisch wordt geactualiseerd”.

Lees meer over GeoPublisher

PlanoView ook geschikt voor Waterbeleidsplannen

“Het was voor ons niet verrassend maar wel altijd leuk om te merken dat de PlanoView applicatie voor provincies ook wordt geraadpleegd door ketenpartners zoals Waterschappen. PlanoView kan echter ook uitstekend worden ingezet om eigen plannen van Waterschappen te presenteren. Als je een waterbeleidsplan opstelt in de vorm van een structuurvisie, dan is in één klap het plan geschikt om in PlanoView te worden weergegeven” zo schetst Herman Assink, “Je benut dan meteen de bekende voordelen van PlanoView, zoals het in samenhang raadplegen van kaarten en tekst, het eenvoudige Google-achtige zoeken in plannen en natuurlijk de mogelijkheden om het waterbeleidsplan met publiek en partners te delen voor inspraak en reacties”.

Lees meer over PlanoView

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Wij informeren u enkele keren per jaar over de ontwikkelingen rondom de producten van IDgis.

{loadposition AanmeldenIdgisNieuwsbrieven}