Stage Software Ontwikkelaar

Ben jij nieuwsgierig en leergierig? Heb je plezier in programmeren? Wij zoeken een stagiair, afstudeerder of werkstudent ICT. Bij ons zie je hoe software ontwikkeling werkt vanaf ontwerp tot implementatie. Je ontwikkelt je verder als software engineer en zal en passant veel kennis oppikken door de formele en informele contacten met je collega’s. Ook kan je ervaren hoe het is om te werken in een kleine, compacte organisatie.

Wie zijn wij?

 

IDgis is een compacte flexibele organisatie met medewerkers die houden van technische uitdagingen, hechten aan nauw klantcontact en elkaar stimuleren en prikkelen om nieuwe wegen te ontdekken. Bij voorkeur maken wij gebruik van Open Source software.De sfeer is professioneel én gezellig, zonder het gedoe van een grote organisatie. IDgis is een bedrijf dat hoog staat aangeschreven als specialistisch partner in de open source GIS wereld. “Je hoeft niet groot te zijn om slim te zijn!” Dat blijkt uit onze track-record aan aansprekende projecten. En wat eigenlijk voor elk IDgis project geldt: samen optrekken met de klant, zien wij als noodzakelijk voor succes. In de praktijk betekent dit onder andere willen weten wat er bij de klant leeft en doorvragen als het nog niet helder is. Deze aanpak wordt door onze klanten alom gewaardeerd. Voorbeelden van (publiek zichtbare) projecten van IDgis zijn: PlanoViewHandvatViewerGeoportaal OverijsselOmgevingswet software ontwikkeling en -advies.

Wat ga je doen?

Je gaat onder begeleiding van ons ontwikkelen aan software. Afhankelijk van je achtergrond, wensen en interesses bepalen we samen met jou welke opdracht het best bij je past.  Kenmerkend voor onze software is dat het vaak om veel data cq documenten gaat, een geo-component heeft, en de onderhoudbaarheid en performance belangrijk zijn. De software heeft een uitdagende complexe architectuur en wordt ontwikkeld met hedendaagse technologie zoals: React JS, Java Spring Boot, Open Layers en PostgreSQL met PostGIS databases.

De opdrachten hebben alle te maken met de Omgevingswet. In deze gloednieuwe wet wordt op een meer efficiënte en “alles” omvattende manier invulling gegeven aan vormgeving en regulering van de fysieke leefomgeving. IDgis is leverancier van software om overheden, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en rijk te ondersteunen bij het implementeren en uitvoeren van de Omgevingswet. Alle stageopdrachten dragen concreet bij aan de projecten van IDgis voor klanten.

De opdrachten die wij voor jou op het oog hebben zijn bijvoorbeeld:

  • IDgis heeft een applicatie ontwikkeld op basis van MS-Word om omgevingsdocumenten te maken. Je gaat voor deze tooling een database structuur ontwerpen.Een concept/prototype is beschikbaar.
  • Ontwikkelen van een beheertool om wijzigingen over tijd van begrenzingen van gebieden en locaties bij te houden. De beheer applicatie is een tool voor het bijhouden van de geo-informatie behorende bij omgevingsdocumenten.
  • Omgevingsdocumenten (regelingen) kunnen/zullen worden gewijzigd in de loop van de tijd. Deze wijzigingen moeten worden bijgehouden en weer resulteren in nieuwe versies van regelingen. Hierbij zijn verschilanalyses zoals bij revisies á la Word van belang. De huidige mock-up van onze Regelingen Versie Beheer applicatie ga je uitwerken naar een werkende versie.
  • Systematiek ontwerpen om wijzigingen in locatiegegevens – bijvoorbeeld. na wijzigingen van kadastrale grenzen of in de BGT – automatisch te laten doorwerken in de daaraan gerelateerd omgevingsdocumenten.

Wat breng jij mee?

Je bent toe aan een stage, afstuderen of je wilt als werkstudent aan de slag. We verwachten van jou dat je een studie op HBO- of WO-niveau doet, waarbij programmeren met Java en/of Javascript onderdeel is van de opleiding. Ook mensen die een carrièreswitch overwegen zijn welkom. Om bij ons team te passen, zou het mooi zijn als je vooral nieuwsgierig en leergierig bent. Ben je in de eindfase van je studie, dan is er zicht op een contract na succesvol afronden van je stage. Gezien de aard van de werkzaamheden en onze klanten is het van belang dat je Nederlands goed beheerst.

Praktische informatie

  • Periode: per direct of in overleg
  • Duur: 3-6 maanden
  • Uren p/w: 32-40 uur
  • IDgis biedt de mogelijkheid om volledig op kantoor of deels op kantoor en deels thuis te werken. Het kantoor van IDgis is op een paar minuten lopen van NS-station Rijssen. IDgis hanteert goede (stage)vergoedingen.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil je meer weten of direct solliciteren, dan kan je contact opnemen met Herman Assink.

Herman Assink Directeur IDgis BV

IDgis bv
Boomkamp 16
7461 AX Rijssen
0548-367280 | 06-22393526