Signaleringskaart genomineerd voor de “Aan de slag met de Omgevingswet”-trofee.

Nominatie voor signaleringskaart externe veiligheid. Met trots kunnen we melden dat de Signaleringskaart Externe Veiligheid is genomineerd voor de “Aan de slag trofee 2019“.  De bijdrage van IDgis was een kolfje naar onze specialistische hand. We hebben gebruik kunnen maken van onze expertise op het gebied van applicaties, databases, web services en hosting.  Zo hebben wij gezorgd voor optimalisatie van de snelheid van de applicatie, de beveiliging van de viewer en services, automatisering van data updates, ontwikkelen van database queries (algoritmen) voor het bewerken van gegevens en hebben wij een hosting-omgeving ingericht die garant staat voor hoge beschikbaarheid en snelheid.   

Het juryrapport was vol lof over het product:

  • “.. Het verzamelen en combineren van de vele databronnen vroeg om integrale samenwerking en afstemming. Dat de projectgroep DIS hierin geslaagd is, komt deels door een bottom-up aanpak waarbij de behoefte van EV-specialisten en beleidsmakers centraal stond.”
  • “..Het Landelijk Impulsprogramma Omgevingsveiligheid heeft daarbij de kwaliteitseisen van DSO als uitgangspunt genomen. Daarmee ontstaat een waardevol praktijkvoorbeeld dat de meerwaarde aantoont van zorgvuldig en slim gebruik van data.”
  • “De signaleringskaart biedt waardevolle input bij het opstellen van een omgevingsvisie, doordat het risicobronnen en veiligheidszones in samenhang met de omgeving toont…”
  • “Veel samenwerking en afstemming is nodig tussen de ontwikkelaars en beheerders van de Landelijke Signaleringskaart en de leveranciers van de databronnen. De kwaliteitseisen van DSO boden hierbij een welkome leidraad. Daardoor konden bronnen van o.a. omgevingsdiensten, de Gasunie, Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten ontsloten worden via de kaart.”

Vanaf begin oktober kan er gestemd worden!  Lees meer over de Signaleringskaart Externe Veiligheid.

Lees het volledige juryrapport