Nieuwe manier om vergunning te checken en aan te vragen

Met Maggût omgevingsvergunning checken en aanvragen
Mag het?

Als je als burger een carport wilt plaatsen of je woning wilt uitbouwen, dan wil je graag snel weten of een omgevingsvergunning nodig is. Met de nieuwe tool Maggût, is dat een fluitje van een cent. Bovendien word je – indien nodig – door de tool geholpen bij het aanvragen van de vergunning.

Alle relevante regels op locatieniveau in 1 oogopslag beschikbaar 

De gebruiker ziet in één oogopslag welke regels van toepassing zijn op zijn/haar locatie. Bovendien worden deze regels aangeboden in begrijpelijke taal in plaats van de vaak ondoorzichtige juridsche termen. De vergunning check verloopt vervolgens via een logische vraag en antwoord wizard. Is het nodig om een vergunning aan te vragen of is er meldingsplicht, dan wordt de aanvrager automatisch doorgelinkt naar het digitale loket (OLO). In het OLO zijn de belangrijkste gegevens al voor de aanvrager vooraf ingevuld!

Selfservice voor burgers en gemeenten 

De burger wordt met Maggût beter bediend én gemeenten zorgen, door Maggut aan te bieden, voor betere service. Te verwachten is dat dit een positief effect heeft op de waardering van burgers en gemeenten zullen minder uren kwijt zijn aan ad-hoc vragen aan de balie.  

Ontdek de mogelijkheden!

Bekijk de presentatie van de lancering van Maggût tijdens het Proverocongres 2018