IDgis present tijdens VNG realisatiecongres 2018 “Back to the Future”

beeldmerk vng realisatie congres 2018 300pxWij verwelkomen u graag bij onze stand tijdens “Back to the Future” op woensdag 28 maart in Utrecht (De Fabrique). Wij zijn gespecialiseerd in werkprocessen waarbij ruimtelijke data een rol speelt. Onze oplossingen zorgen ervoor dat uw processen soepeler verlopen en uw data optimaal wordt benut. Hierdoor worden burgers, ketenpartners en uw eigen mensen sneller, beter en met minder “balie” contactmomenten bediend. Wij presenteren tijdens Back to the future onze Eerste Hulp Bij Omgevingsvergunningen (EHBO), waardoor u nu al kunt werken in de geest van de Omgevingswet en onze GeoDropIn oplossing, waarmee u  zelf de touwtjes in handen heeft wat betreft het beschikbaar stellen en benutten van uw eigen data via het web.  

EHBO: Burger wordt aan de hand genomen in regelbrij ruimtelijke plannen

Wij laten u graag zien hoe u met uw huidige systemen en huidige ruimtelijke plannen burgers via de online viewer in enkele klikken leidt van informatie naar een vergunningsaanvraag. Onze ruimtelijke plannen viewer PlanoView is nu al geschikt voor omgevingsplannen en -visies en toont al uw bestaande plannen al op vergelijkbare wijze. In samenwerking met Value en Result hebben wij de viewer bovendien uit kunnen breiden naar een Eerste Hulp Bij de Omgevingswet. De viewer is daardoor een ideale ingang voor burgers om wegwijs te worden in de brij aan regels m.b.t. ruimtelijke plannen.

Snelle route naar vergunningsaanvraag

Eerste Hulp bij OmgevingsvergunningenAls u als burger wilt verbouwen, slopen of u wilt iets ondernemen wat mogelijk in strijd is met het bestemmingsplan, dan klikt u op de locatie en ziet u direct alle regels die op die plek van toepassing zijn. U wordt dus niet afgeleid door andere regels die daar geen rol spelen. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om uw activiteit in te vullen, waarna u wordt geleid naar het OLO (Omgevingsloket Online). Hierin is een veelheid aan informatie al voor u ingevuld en is het doen van de eventuele vergunningaanvraag zeer eenvoudig geworden. Door de betere informatie via de viewer en de vereenvoudigde procedure heeft u als gemeente de burger betere service verleend, is er minder kans op vragen aan de balie en zal de klanttevredenheid toenemen.

{loadposition VraagNaarDeMogeljkhedenButton}

Zelf data publiceren en koppelen voor uw medewerkers buiten, op kantoor en voor burgers

Met GeoDropIn en GeoideMobiel heeft u zelf de touwtjes in handen. GeoideMobiel is een uiterst handzame en overzichtelijke viewer om onafhankelijk van uw werkplek informatie op te vragen in de kaart. U bepaalt zelf of de informatie bedoeld is voor uw interne werkproces, bijvoorbeeld voor uw medewerkers buiten of voor publieke doeleinden. 

GeoDropIn en GeoideMobiel

Wat kan ik ermee?

U kunt met GeoDropIn en GeoideMobiel:

1) Geodata, zoals shapefiles, zelf via enkele muisklikken beschikbaar maken voor de viewer;
2) In een mum van tijd kaartlagen toevoegen op basis van deze gegevens;
3) Zelf bepalen welke doelgroep uw data mag raadplegen;
4) Data uit uw andere systemen opvraagbaar maken in de kaart.
5) Meldingen doen via de viewer. Meldingen zijn direct voor iedereen beschikbaar.

Altijd actueel en overal beschikbaar

U kunt zoveel toepassingen maken als u wilt. Zo kunt u bijvoorbeeld uw medewerkers van de groenvoorziening laten werken met een webviewer die alleen voor hun relevante data bevat mbt de staat van onderhoud van groenpercelen. Alle gegevens die worden opgeroepen in de viewer zijn bovendien altijd actueel en hetzelfde voor alle gebruikers van de webviewer, of u nu buiten in het veld bent of binnen op kantoor “meekijkt”. Door GeoDropIn en GoeideMobiel is uw team voorzien van betere en actuele informatie, die overal online is te raadplegen. Met de meldingen functie kunt direct in de kaart uw melding plaatsen. Ook deze informatie is direct beschikbaar voor andere gebruikers. Hierdoor kunt u efficiënter werken en hebben uw medewerkers meer tijd voor hun primaire taken.

{loadposition AanvragenUitproberenButton}

Waar vindt u ons?

U vindt ons bij stand 25 (Loods 6).

> Meer informatie over het VNG congres  Back to the Future
{loadposition MeerInformatieHermanNoHeader}