IDgis behaalt basischeck DSO

IDgis is partner voor BZK bij het aanleveren van alle Natura 2000 besluiten aan het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Basischecks zijn bedoeld om vast te stellen welke varianten van een regeling door de leverancier succesvol in de landelijke voorziening kunnen worden geladen.  

Kevin van den Bosch van IDgis heeft het aanwijzingsbesluit voor een beschermd gebied succesvol aangeboden aan het DSO. Dit laat zien dat de basischeck is behaald voor de onderdelen “Kennisgeving” en “BesluitCompact”.  Bovendien zijn mutaties door “integrale tekstvervanging” succesvol doorgevoerd. Door deze wijze van muteren wordt historie opgebouwd en is eenvoudig terug te zien welke reis de regeling in de tijd heeft gemaakt.  “Het behalen van de check verliep soepel door de goede samenwerking met LNV, BZK en KOOP”, aldus Kevin.

IDgis behaalt basischeck DSO

Projectleider Way Lin Lee van BZK is zeer te spreken over onze klantgerichte samenwerking:

“IDgis is een gemakkelijke partner om mee samen te werken. Alles verloopt volgens planning en voor de Natura-2000 van het Rijk sluiten ze moeiteloos aan op de technische eisen die de Omgevingswet van leveranciers verlangt. IDgis mag zeker trots zijn op het behalen van de basischeck en het geeft ons vertrouwen voor de toekomst.”.