Met GeoState is aanmaken en beheren van metadata eenvoudig gemaakt!

Goede metadata zorgt ervoor dat data beter vindbaar, begrijpbaar, informatiever en daardoor uiteindelijk toegankelijker is. Het aanmaken van metadata kan echter een hele klus zijn, met name als de metadata ook nog moet voldoen aan bepaalde standaarden al dan niet in combinatie met organisatie specifieke eisen. Met GeoState van IDgis is het aanmaken en beheren van metadata echter een stuk eenvoudiger en daardoor eigenlijk ook leuker geworden.

Arbeidsbesparing

GeoState is ontwikkeld met het doel om het voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit heeft geresulteerd in een oplossing waarbij een aanzienlijke arbeidsbesparing is te halen. Als bonus levert het bovendien betere kwaliteit metadata op.
 • U navigeert snel door het formulier, omdat u alleen verplichte velden ziet, niet-verplichte velden zijn te vinden onder ‘meer opties’ knop.
 • Veel velden zijn vooraf voor u ingevuld door het gebruik van automatisch afgeleide kenmerken en defaults. Als u inlogt als data-eigenaar worden uw contactgegevens automatisch ingevuld.
 • U hoeft zelf geen checks uit te voeren of uw data valide is, dit wordt door de applicatie gedaan.
 • U kunt bovendien snel zoeken naar metadata en u beschikt over een inzichtelijke lijst met de validatiestatus.
 • U kunt op elk moment tussentijds opslaan om later verder te gaan.
 • Met bulkwijzigingen kunt u in één keer meta-data wijzigen voor een groot aantal bestanden. Dit bespaart aanzienlijk tijd omdat u niet meer elk meta-data bestand individueel langs hoeft.
 • Wijzigt u contactgegevens, dan is dit meteen in alle betreffende metadata sets zichtbaar omdat gebruik wordt gemaakt van verwijzingen naar één lijst met contacten.
 • Externen (leveranciers) kunnen na inloggen metadata als concept of ter goedkeuring reeds klaarzetten. Omdat direct wordt gewerkt in de applicatie worden dubbel werk en fouten bij het overzetten voorkomen.
 • Maak gebruik van bestaande informatie door een GeoState bestand te kopiëren, een eerder geëxporteerd bestand, of een bestaand ISO 19115 XML bestand te importeren.

Bij aanschaf van GeoState krijgt u klantspecifieke configuratie

GeoState is een SaaS oplossing waardoor u na aanschaf alleen hostingkosten heeft. Na aanschaf zorgt IDgis voor een op uw situatie afgestemde configuratie, zoals organisatie specifieke defaults en validatieregels.

Automatisch conform NL-standaarden

checkGeoState ondersteunt de nieuwste metadata standaarden. De metadata die u aanmaakt in GeoState wordt achter de schermen conform de laatste Nederlandse metadata standaarden opgeslagen. Bovendien vinden er automatische updates van GeoState software plaats na wijzigingen van de standaarden.

Eenvoudige workflow

De workflow in GeoState is eenvoudig en overzichtelijk. U werkt aan de hand van de Wat, Wie, Waar, Wanneer en Details tabs. Maakt U al gebruik van ons GeoPortal geoportaal, dan herkent u deze indeling direct. Onderscheid wordt gemaakt in rollen als data-eigenaar en metadata-beheerder. Elk metadata bestand heeft een eigenaar en kent een status (‘concept’, ‘ter goedkeuring’ en ‘gepubliceerd’). Alleen de meta-data beheerder kan metadata publiceren.

Integratie met andere systemen

 • Vanuit uw desktop applicatie (QGIS en ArcGIS) kunt u via de GeoState plug-in direct naar GeoState om metadata te exporteren of te importeren, te bekijken en te editen.
 • GeoState beschikt over een API voor koppeling met andere systemen, bijvoorbeeld om metadata over te zetten naar ArcGIS Online.
 • Interface voor NGR zodat NGR de meta-data kan harvesten.
 • Koppeling met ArcGIS desktop en ArcGIS Pro.

 

SaaS

GeoState is een kostenefficiënte oplossing. U betaalt een eenmalig bedrag voor de inrichting van uw webapplicatie, vervolgens betaalt u alleen voor de hosting. Hierbij is inbegrepen:
 • download en installatie handleiding van de plug-ins voor ArcGIS en QGIS;
 • technische helpdesk;
 • automatische updates van GeoState software bijvoorbeeld na wijzigingen van de standaarden.

Vraag demo aan!

Graag laten wij live zien wat de voordelen van GeoState zijn. Bel of e-mail ons, dan plannen wij geheel vrijblijvend een afspraak in om GeoState bij u te demonstreren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Sandro Neumann

Sandro Neumann