GeoPublisher ontzorgt Provincie Overijssel


GeoPublisherSchema 600pxDe Provincie Overijssel beschikt met de oplevering van de GeoPublisher over een professionele applicatie voor het publiceren van geo-data naar publiek, ketenpartners en voor intern gebruik. De workflow is geautomatiseerd en eenvoudig, waardoor het beheer een stuk efficiënter is geworden. De WMS en WFS services hebben een gegarandeerde beschikbaarheid. Overijssel zal uiteindelijk meer dan 2000 kaartlagen via de GeoPublisher gaan aanbieden.

Workflow is praktisch en eenvoudig

De beheerder beschikt over een overzichtelijke interface. De interface geeft direct de status van datasets weer en ondersteunt de eenvoudige workflow:  

  • datasets “as is” gebruiken of gecombineerd met een filter om alleen bepaalde velden uit de dataset te gebruiken;  
  • optioneel automatisch geografisch begrenzen, bijvoorbeeld om landelijke data te beperken tot de provinciegrenzen;
  • eigen gemaakte stijlen of default stijlen gebruiken;
  • preview bekijken in de niet publiekelijk toegankelijke “staging-omgeving”;
  • daadwerkelijk publiceren, waarmee de data beschikbaar is via de WMS en WFS.

{loadposition QuoteAndreWeijmer}

Vertrouwelijke en publieke data

De beheerder vinkt aan of data vertrouwelijk is en alleen via de beveiligde services kan worden geraadpleegd of dat data publiek toegankelijk moet zijn. Is de data op voorhand al gekenmerkt als vertrouwelijk dan weigert GeoPublisher om deze via de publieke services te publiceren.

GeoPublisher beheer datasets

Gegarandeerde beschikbaarheid en altijd up-to-date

Is de data eenmaal gepubliceerd dan controleert GeoPublisher ieder uur (of elk ander interval dat wenselijk is) of de data bij de bron is geactualiseerd. Is dat het geval, dan wordt de data automatisch ververst. In combinatie met de services die een gegarandeerde beschikbaarheid hebben, heeft de Provincie Overijssel haar dienstverlening flink geprofessionaliseerd. Bij oplevering zijn al ruim 800 datasets ontsloten. Overijssel zal uiteindelijk meer dan 2000 kaartlagen via de GeoPublisher gaan aanbieden.

Lees meer over GeoPublisher

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Herman Assink.

Herman Assink Directeur IDgis BV