GemeenteDSO raakt op stoom

IDgis heeft het GemeenteDSO traject bij Noaberkracht succesvol afgerond en het traject bij Venray en Oldenzaal is gestart. In een aantal korte sprints heeft Noaberkracht een start-omgevingsplan gemaakt en zich hiermee de werkwijze eigen gemaakt om het omgevingsplan verder uit te bouwen. 

logo s almelo oldenzaal noaberkrachtLuc Molendijk van Noaberkracht verwoordt het zo: “De structuur van een omgevingsplan is echt anders dan een bestemmingsplan. Je ziet pas goed wat je te doen hebt als je er mee begint. Het gaat daarbij niet om de techniek; de grootste lessen zijn te leren door het oefenen met de inhoud. We hebben nu een beter beeld bij wat de gebruiker straks te zien krijgt. Wij gaan zeker verder oefen met andere thema’s binnen het omgevingsplan; annoteren en werkingsgebieden. Zodat we voordat we er echt mee moeten gaan werken gedegen keuzes kunnen maken over hoe “ons omgevingsplan” eruit moet zien.” IDgis heeft samen met Royal HaskoningDHV en Regel-Service * het traject begeleid.

Onlangs zijn de gemeenten Venray en Oldenzaal begonnen met het traject. Ook zij werken toe naar een eerste versie van het omgevingsplan voor een deelgebied: het  start-omgevingsplan.

Wat is GemeenteDSO?

GemeenteDSO helpt gemeenten op weg met het maken van omgevingsplannen. De aanpak is gericht op concreet resultaat en opbouwen van kennis bij gemeenten door een stapsgewijze multidisciplinaire aanpak. GemeenteDSO is een samenwerkingsverband van Royal HaskoningDHV, IDgis en Regel-Service *. U heeft daardoor direct toegang tot de benodigde kennis en tools op het gebied van juridische teksten, werkingsgebieden en toepasbare regels, om succesvol het omgevingsplan in te richten. Onze aanpak is al geadopteerd door de gemeenten Almelo, Venray, Hengelo, Noaberkracht, Oldenzaal en Rijssen-Holten. Meer informatie op www.gemeentedso.nl.

GemeenteDSO

*) De rol van RegelService is inmiddels overgenomen door FLO Legal