Gemeente Rijssen-Holten en IDgis in DSO frontlinie

De gemeente Rijssen-Holten heeft samen met IDgis een belangrijke stap voorwaarts gezet in de richting van het DSO-LV. Medio maart heeft Rijssen-Holten als een van de eerste gemeenten een omgevingsplan succesvol kunnen uploaden naar de Landelijke Voorziening van het Digitale Stelsel voor de Omgevingswet (DSO-LV).

Planconverter Omgevingsplan DSO-LV

Het digitale stelsel omgevingswet (DSO) is de toekomst van het ruimtelijk domein. Gemeenten en andere bevoegde gezagen stellen hun omgevingsplannen digitaal beschikbaar na de invoering van de Omgevingswet. Inwoners kunnen in begrijpelijke taal zien wat er op hun perceel kan en mag. Ook zijn vergunningaanvragen en -checks eenvoudig uit te voeren. Allemaal digitaal en allemaal via één voorziening.

Voordat iedereen zover is, moet er achter de schermen heel veel gebeuren. Een van de uitdagingen was om plannen, die gemeenten met hun eigen software maken, om te zetten naar een versie die door de DSO-LV kan worden ingelezen. Dat klinkt eenvoudig, toch heeft dit meer weg van een complexe sudokupuzzel. Deze puzzel heeft Rijssen-Holten samen met IDgis opgelost.