Bedrijvenatlas

Via de bedrijvenatlas hebben ondernemers direct toegang tot informatie die van belang is bij het vestigen of uitbreiden binnen uw gemeente, zoals alle bedrijven per branche, milieucategorieën, bestemmingsplannen, kadastrale grenzen en het actuele koop- en huuraanbod aan bedrijfspanden, bedrijventerreinen en kavels. Alles wordt getoond in de overzichtelijke viewer.
tablet met bedrijvenatlas

De gemeente Rijssen-Holten heeft als eerste gemeente de bedrijvenatlas van IDgis in gebruik genomen. Via de bedrijvenatlas hebben ondernemers direct toegang tot informatie die van belang is bij het vestigen of uitbreiden binnen uw gemeente, zoals alle bedrijven per branche, milieucategorieën, bestemmingsplannen, kadastrale grenzen en het actuele koop- en huuraanbod aan bedrijfspanden, bedrijventerreinen en kavels. Alles wordt getoond in de overzichtelijke viewer. IDgis heeft de App ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten.

De bedrijvenatlas maakt gebruik van data die beschikbaar is voor derden of via de gemeente beschikbaar is gesteld. Door de data via webservices aan te bieden is deze data toegankelijk voor het publiek en in dit geval dus voor ondernemers via de Bedrijvenatlas app. Doordat de services direct data ophalen bij de bron (via GeoDropIn), is de data bovendien altijd up-to-date. Zijn er wijzigingen in de brondata dan zijn deze direct zichtbaar voor gebruikers.
"Je wilt toch voor je eigen gemeente een gezonde economische ontwikkeling creëren. De bedrijvenatlas helpt daar bij. Bovendien is het snel en prettig werken met de mensen van IDgis die op innovatief en interactief werken zijn Ingesteld."

Hoe kan je open data veel beter benutten?

Gemeenten hebben veel data beschikbaar, maar deze is zowel in- als extern vaak moeilijk toegankelijk. Deze data is vaak publieke open data en kan eigenlijk veel beter benut worden. Door data beschikbaar te stellen via web services, heb je de mogelijkheid om op allerlei manieren gebruik te maken van deze data.

Open data eenvoudig beschikbaar met GeoDropIn

Om de data via kaartservices aan te kunnen bieden, heeft IDgis de GeoDropIn ontwikkelt. Deze geheel in de cloud draaiende oplossing haalt via beveiligde verbindingen data uit diverse bronnen naar de zogenaamde publicatiedatabase in de cloud. De web services leveren vervolgens gegevens op verzoek van een app, website, viewer of bij een gewoon downloadverzoek. Het mooie van het systeem is dat de brondata altijd bij de beheerder blijft en dat er verder geen extra kennis of software bij de beheerder nodig is. Is er een wijziging in de brondata, dan wordt dit automatisch gezien en wordt de data in de publicatiedatabase ververst. De data is daardoor altijd actueel en 7/24 beschikbaar.

Intra- en internet

GeoDropIn kan evengoed worden ingezet voor intern (intranet) gebruik. Niet publieke data kan via beveiligde de webservices ontsloten of – als tussenvorm – kan de data alleen worden geraadpleegd via de kaart, maar niet worden gedownload. Dit wordt ook wel de WMS-only variant genoemd. De Bedrijvenatlas maakt niet alleen gebruik van de open data die via GeoDropIn wordt aangeboden, maar ook van data die via webservices van derden beschikbaar is.

Tarieven

De bedrijvenatlas in combinatie met GeoDropIn is een hosting service van IDgis. U betaalt scherpe tarieven naar rato van de hoeveelheid data die u aanbiedt. Voor ons instaptarief heeft u al hosting tot 100 Mb aan data.

Meer informatie

 

 

Contactformulier