Meepraat app GeoSpraak stimuleert inspraakDe gemeente Montferland heeft op initiatief van adviseur Dion Steenbergen de meepraat app GeoSpraak ingezet om reacties te peilen op het nieuwe verkeersplan voor 's-Heerenberg. De app stelt -na registratie- iedereen in staat om via de interactieve kaart online reacties te plaatsen op de plannen.

Dion Steenbergen 120x120

"De Meespraak app heeft ervoor gezorgd dat mensen zich gehoord voelen en meer betrokken zijn bij de planvorming binnen onze gemeente", Dion Steenbergen Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling bij Gemeente Montferland

Heel veel reacties!

Dion spreekt van een groot succes. "Deze app is een geweldige aanvulling op de reguliere informatie en inspraak momenten. We hebben via de Meespraak App - zoals wij de app noemen - rond de 300 reacties ontvangen over een 70 tal verschillende onderwerpen. Dat is veel meer dan we normaal gesproken via de traditionele kanalen aan reacties binnenkrijgen. De reacties gaan wij evalueren en via de informatieavonden geven we daar weer feedback over aan de betrokkenen. Want de fysieke informatieavonden blijven natuurlijk belangrijk. We ontvangen ook nog gewoon reacties via brieven. Vooral ouderen vinden het soms nog wat lastig om via de app reacties te plaatsen."

Meespraak Montferland

Betrokkenheid vergroten

"De Meespraak app heeft ervoor gezorgd dat mensen zich gehoord voelen en meer betrokken zijn bij de planvorming binnen onze gemeente", aldus Dion Steenbergen. "De kracht is de eenvoud van de app en dat gebruikers hun reactie kunnen koppelen aan een specifieke locatie op de kaart. Vaak hebben inwoners een duidelijke mening over juist specifieke locaties , bijvoorbeeld in hun directe omgeving. Omdat alle reacties voor iedereen zichtbaar zijn, heb je bovendien als inspreker direct een beeld of jouw mening wordt gedeeld door anderen. En je ziet zelf ook de reacties van anderen en kan daar weer op inhaken."

Meer toepassingen

"De App heeft zijn waarde ruimschoots bewezen" vindt Dion Steenbergen. "Als adviseur ben ik ook betrokken bij dijkverversterkingsprojecten maar ook projecten in het sociale domein. Ook daar zou ik graag de GeoSpraak App willen inzetten."

Lees meer over online inspraak

Meer informatie

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Sandro Neumann.

sandro90x90
X
Cookie voorkeuren
Wij gebruiken onderstaande cookies op onze website.
Accepteren
Afwijzen
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accepteren
Afwijzen