Wij maken gebruik van cookies om onze website beter te laten aansluiten op het surfgedrag van de bezoekers van de website.
IDgis werkt aan grote projecten die er toe doen:
INSPIRE voor provincies | GIS Publicatieomgeving Overijssel | RO-Online
IDgis biedt duidelijke, aantrekkelijke systemen.
Korte inleertijden,
zodat u snel bezig kunt met het echte werk.
We denken met u mee, werken met u samen.
Uw werkproces staat voor ons centraal,
daarom vragen wij door op uw eisen en wensen
Daag ons uit met uw GEO-ICT vraag!
"IDgis is een team van integere en deskundige mensen,
die geen uitdaging uit de weg gaan."

Positieve feedback op Omgevingsvergunning tool van IDgis en Value&Result

IDgis en Value&Result hebben positieve feedback gehad op de Eerste Hulp bij Omgevingsvergunningen (EHBO) tijdens het VNG Realisatie Congres. EHBO is een oplossing die gemeenten in staat stelt om burgers/initiatiefnemers sneller en beter inzicht te geven of een bepaalde activiteit op een bepaalde plaats vergunning- cq meldingsplichtig is. Het proces om de aanvraag te doen is bovendien erg eenvoudig geworden.

Schema EHBO

Gebruikers kunnen in spreektaal hun activiteit verwoorden en de locatie op de kaart aanklikken. De daar geldende en op die activiteit van toepassing zijnde regels worden vervolgens zichtbaar. Indien nodig wordt de gebruiker direct geleid naar het Omgevingsloket Online (OLO). De applicatie maakt het de gebruiker vervolgens gemakkelijk door een groot deel van de aanvraag al in te vullen. De zelfredzaamheid bij Omgevingsvergunningaanvragen neemt door deze oplossing toe.

De positieve feedback zal door IDgis en Value&Result gebruikt worden om de oplossing te verfijnen en deze verder onder de aandacht te brengen van gemeenten. De verwachting is dat de oplossing bijdraagt aan een positievere ervaring van burgers en dat het aantal "balie-uren" zal afnemen.

Download de EHBO flyer

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u meer weten over IDgis en wat wij voor u kunnen betekenen, dan kunt u contact opnemen met Herman Assink

Herman Assink
Mail dit artikel naar een kennis/vriend.